Cortenplåt - Rosttrög plåt

Visar alla 3 resultat

NORDMET har Norra Europas bredaste sortiment av rosttrög plåt!
Cortenstål är ett material där man har legerat järn inte bara med kol utan också med andra metaller, som till exempel koppar, nickel eller krom. Nordmet har norra Europas största utbud av cortenstål, och inte bara plåt, utan också andra former, som skruv/bult och rör. Hos oss hittar du plåtar i tjocklek från 0,60mm och upp till 50 mm och  vi har alltid bra pris på Cortenplåt.
Rosttrög Cortenplåt för en snygg fasad
Vanliga produkter som görs av Cortenstål eller rosttrögt stål är containrar och skorstensrör. Men på senare tid så har man börjat tillverkat kantstål, fasader, odlingslådor och andra designprojekt i Corten då materialet är väderbeständigt och underhållsfritt. Och förstås för att många tycker att det är vackert. För att till exempel en fasad i Cortenplåt ska se perfekt ut har vi skruvar och bultar med huvuden i Corten som smälter in bra i plåten.
Standard för Cortenstål
De rosttröga konstruktionsstålen samlas under en standard som heter EN 10025-5, där de vanligaste stålsorterna som finns i lager är S355J0WP, S355J2W, S355J2WP, Stålsorterna som har ett “P” i beteckningen har en högre halt av fosfo, och “W” Står för “Weathering”, alltså väderbeständigt stål.Corten kan svetsas och bearbetas som vanligt stål, men när man svetsar Corten är det alltid en bra idé att använda ett tillsatsmaterial som har samma egenskaper som Corten.
Vi bygger vad du vill i Cortenplåt
Corten går att få i alla möjliga former, bandplåt, coil, grovplåt, rör och fyrkantsrör. Och vi på Nordmet har lång erfarenhet av att anpassa produkter och utveckla och bygga speciallösningar åt våra kunder, så det är nästan bara fantasin som sätter gränserna. Om du till exempel vill ha en särskild kontur på ett kantstöd i Corten är det förstås inga problem alls; vi klipper, bockar och formar den som vilken coil som helst. Också till exempel odlingslådor i Corten är både lika beständiga som snygga, och vi kan designa och bygga en åt dig, oavsett om du vill ha en rund eller kantig.
Fråga oss om Cortenstål!
Om du inte hittar precis det du är ute efter, eller om du undrar något om vad man kan göra med Cortenplåt är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om vilka möjligheter det finns med rosttrög plåt.