Skip to main content

NORDMET har Norra Europas bredaste sortiment av rosttrög plåt!
Vi lagerför alltifrån 0,60mm ända upp till 50mm i diverse format.

Materialsorter

Rosttrögt stål enligt EN 10025-5

S355J2WP - Corten A

Corten A eller S355J2WP är ett rosttrögt stål som tack vare sin legering av koppar, nickel och krom tål utomhusmiljöer väldigt bra. Man har länge byggt bland annat containrar av Corten just för att det är så beständigt mot väder och väta, men på senare tid har det också blivit populärt inom trädgårdsdesign och används ofta i odlingslådor eller som kantskydd.

Corten tillverkas genom att man blandar olika legeringar med främst järn, men också metaller som koppar och nickel. S355J2WP, som tillhör gruppen Corten A, innehåller också fosfor. De olika legeringarna skapar ett tunt rostlager som skyddar stålet från djupare korrosion.

Corten är en miljövänlig lösning eftersom det kan återvinnas och är hållbart. Materialet är också resistent mot skador från vind och väder, och därför kräver det väldigt lite underhåll. I dag använder man Corten i ett stort antal olika applikationer, som till exempel fasader, broar, containers, trädgårdsdesign och konstverk.

S355J0WP - Corten A

Corten A eller S355J0WP är ett väderbeständigt stål som tål utomhusmiljöer tack vare sin legering av koppar, nickel, krom och fosfor. Normala användningsområden för Corten är tillverkning av containrar och andra applikationer där materialet behöver stå emot väta. På senare tid så har man börjat använda det inom trädgårdsdesign, så som kantstål, planteringslådor m.m.

Corten består av en blandning av olika legeringar, inklusive koppar, krom och nickel. S355J0WP, som ofta kallas Corten A, innehåller också fosfor. Cortenets olika legeringar skapar ett lager av rost som skyddar stålet från vidare korrosion. Rosten bildar en skyddande yta över stålet och förhindrar att korrosionen tränger djupare in i materialet.

Corten är en miljövänlig lösning eftersom det kan återvinnas och är hållbart. Materialet är också resistent mot skador från vind och väder, vilket innebär att det kräver väldigt lite underhåll.Corten används idag i en mängd olika applikationer, inklusive byggnadsfasader, trädgårdsdesign och konstverk.

S355J2W - Corten B

Corten av typen S355J2W är ett rosttrögt stål som tack vare sin legering av koppar, nickel och krom tål utomhusmiljöer väldigt bra. Man har under lång tid byggt till exempel containrar av Corten just för att det är så beständigt mot väta och alla sorters väder, men med tiden har det också börjat dyka upp i husfasader och inom trädgårdsdesign.

Corten tillverkas genom att man blandar olika legeringar med främst järn, men också metaller som koppar och nickel. S355J2W är en Cortentyp som inte innehåller fosfor. De olika kemiska sammansättningarna skapar alla ett tunt rostlager som skyddar stålet från djupare korrosion.

Corten är en miljövänlig lösning eftersom det är hållbart och enkelt kan återvinnas. Det är dessutom ett material som är resistent mot skador från väder och vind, och som därför kräver betydligt mindre underhåll än många alternativ. I dag använder man Corten på massor av olika ställen, som till exempel byggnadsfasader, broar, konstverk och trädgårdsdesign.

Bandplåt

Tjocklek - 0,6-20 mm
Bredd - 1000-2000 mm
Från coil - Speciallängder

Grovplåt

Tjocklek - 6-100 mm
Bredd - Upp till 3000 mm
Längd - Upp till 12000 mm
Vi löser även specialformat på grovplåt ända upp till 4×16 m!
Corten

Vi kan Corten

Vi kan lösa de flesta dimensioner på Corten. Tack vare lång erfarenhet och ett stort nätverk för material löser vi kort sagt det mesta. Nordmet är specialister på Corten, kontakta gärna oss så berättar vi gärna mer om materialet och dess användningsområden!

Kontakta oss!

Vanliga produkter av cortenstål inkluderar containrar och skorstensrör. På senare tid används materialet också för kantstål, fasader, odlingslådor och andra designprojekt tack vare dess väderbeständighet och underhållsfria egenskaper. Dessutom uppskattas cortenstål för sitt estetiska utseende. För att en fasad i cortenplåt ska se perfekt ut, erbjuder vi skruvar och bultar med huvuden i corten som smälter in sömlöst i plåten.

Vi på Nordmet har lång erfarenhet av att anpassa produkter och utveckla speciallösningar åt våra kunder. Det är nästan bara fantasin sätter gränserna. Om du vill ha en särskild kontur på ett kantstöd eller en blomlåda i Corten så klipper, bockar, svetsar och valsar vi det efter dina önskemål.