Cortenprodukter

Visste du att NORDMET är specialister på Corten? Vi tillhandahåller en stor variation av dimensioner på Cortenprodukter och tar naturligtvis fram specialanpassade mått också. Dessutom löser vi prefabricerade produkter och har möjlighet att hjälpa till med större projekt. Om du vill veta mer om våra Cortenprodukter eller undrar vad vi kan göra med dem är det bara att kontakta oss så berättar vi mer!

Om Corten

Corten är ett hypermodernt material, och med rätt förutsättningar är det väldigt underhållsfritt. Till skillnad från vanligt stål så är Corten legerat för att skapa ett yttre skikt av rost som stannar upp och därmed skyddar mot vidare djupare rostning. Detta funkar bäst när man gett Cortenprodukterna rätt möjligheter så materialet alltid kan självtorka och om man har tänkt rätt när det gäller avrinning.

Beständiga och snygga Cortenprodukter

Den karakteristiska Cortennyansen har blivit en vanlig syn på senare tid, och hos oss på NORDMET hittar du gott om Corten i olika former – vi har faktiskt norra Europas bredaste sortiment av den rosttröga plåten som legerats med andra metaller för att få sina nya egenskaper. Här hittar du bland annat:

  • Plåt, som vi kan erbjuda i många olika storlekar och i tjocklekar från 0,60 till 50 mm.
  • Flera olika skruvar och bultar med Cortenhuvud som ser perfekta ut till plåten.
  • Rör med både rund, kvadratisk och rektangulär profil.

Tveka inte att höra av er till oss med frågor om Cortenprodukter!