Svetsning

På Nordmet ser vi till att så att du får de bästa lösningarna på detaljer som kräver svetsning. Vi har möjlighet att leverera både helt färdiga samt prefabricerade svetsade detaljer. Vi kan även hjälpa till med era projekt – oavsett storlek, precision eller konstruktion.

Smidiga svetsningslösningar med Nordmet

Nordmet hjälper dig till en så smidig lösning som möjligt. Vi håller i hela logistiken under ditt projekt och hjälper dig med dina underlag. Vi har utvalda samarbetspartners och mycket material på lager vilket gör att vi alltid kan få fram ett bra pris och korta ledtider.

Vi har god kontakt med stålverken och bidrar på så sätt till att optimera det aktuella materialet för att få så lite spill som möjligt. Vi levererar produkter som fått den efterbearbetning som krävs för att få fram materialets bästa möjliga kvalitet.

 

Svetsning av cortenplåt

För cortenplåt fungerar alla de mest förekommande svetsmetoderna bra. Vid svetsning av cortenplåt behöver man använda tillsatsmaterial för att behålla rosttrögheten även på fogarna. Tillsatsmaterialet bör då vara med samma legering som plåten.

Cortenplåt är ett konstruktionsstål med goda egenskaper för rosttröghet. Plåten är legerad med andelar av koppar, nickel, fosfor och krom. I jämförelse med klassiskt kolstål har corten gott motstånd mot korrosion. Plåten håller länge och utvecklar med tiden en naturlig rostning i brun nyans.